Jani Prešeren

 

 

 

foto1 .
foto2.
foto3 .

Konec zimskega spanja

jani2

01.03.2016

Prvi teden v marcu je rezerviran za skupinsko druženje »priprave Novigrad« v Istri.

Prvič sem se priprav udeležil že leta 2001, od takrat sem redni gost vsako leto. Zadnja leta prakticiram dva uvajalna vikenda v februarju in nato deset (10) dni v marcu. Novigrad in hotel Maestral sta idealna za pripravo kolesarjev. Izhodiščna točka za izvedbo treningov je idealna, da o hotelski ponudbi ne govorim (prehrana, storitve, cena…).

Kot vsako leto imam tudi letos nekaj novosti. Prva in najljubša je zamenjava kolesa. Znamka ostaja ista COLNAGO, zamenjal sem le model CX-1 s C60.

Pri treningih, velikih sprememb, skozi zimsko obdobje ni bilo, bodo pa v pripravljalnem obdobju. Nekaj bom poizkušal dodati na količini, predvsem pa bom treninge popestril z raznolikostjo vaj na celotnem spektru moči. Še vedno me zanima, kako se telo odziva na spremembe v sistemu treninga.

Cilji ostajajo podobni kot lani; državno prvenstvo cestno in gorsko, dvig povprečne moči na posamezni tekmi in kakšna absolutna zmaga. Odločil sem se, da vseh tekem za PSLO ne bom vozil, saj število tekem ne dopušča, da se dobro pripraviš na posamezno tekmo. Proste tedne bom izkoristil za počitek in dobro pripravo na naslednji sklop dirk.